Lamine kaplama, günümüzde sıklıkla tercih edilen popüler diş estetiği çözümlerinden biridir. Lamine diş kaplama işlemi, diş yapısını ve görünümünü iyileştiren diş kaplama prosedürü olarak bilinir. Bu işlem, yaprak biçimindeki porselenlerden oluşan ve dişleri porselenler ile kaplamaya yönelik tasarlanan bir tedavi sürecidir. Yaprak diş olarak da adlandırılan lamine kaplama, hastalara kusursuz bir gülüş sağlarken kişinin ağız fonksiyonlarını eksiksiz bir biçimde yerine getirebilmesine de yardımcı olur.
Lamine Kaplama (Yaprak Diş) Nedir?
Lamine kaplama (yaprak diş), diş yüzeyinin yaprak formundaki porselenlerle kaplanarak sabitlenmesi ile gerçekleştirilir. Yaprak dişler, son derece ince yapıları ve metal içermemeleri sebebiyle pek çok hastanın tercih ettiği tedavi yöntemlerinden biridir. Kişinin ağız ve diş yapısına göre özel olarak tasarlanan yaprak dişler uzun ömürlü kullanım sunan malzemelerdir.
Lamine diş kaplama, diş üzerinde en az törpüleme ile gerçekleştirilen kaplama çeşididir. Törpüleme işlemi, diş üzerine ince bir tabaka halinde uygulanır. Bu nedenle estetik diş tasarımı yaptırmak isteyen hastalar tarafından sıklıkla tercih edilir.
Lamine Kaplama Gerektiren Durumlar Nelerdir?
Lamine kaplama veya diğer ismi ile yaprak diş, diş yapılarında sorunlar yaşayan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Hastalar için estetik görünüm vadeden lamine kaplama tedavisi, farklı ağız ve diş sorununa çözüm olabilir. Bu sorunları şu şekilde sıralayabiliriz:
- Çatlak, kırık veya aşınmış dişler,
- Dişlerdeki renk bozuklukları,
- Ayrık dişler,
- Diş yapısındaki deformasyonlar,
- Diğer kozmetik bozukluklar.
Lamine Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
Lamine diş kaplaması işlemi, kaplama dişin malzemesine bağlı olarak çeşitlere ayrılır. Günümüzde sıkça tercih edilen yaprak diş çeşitleri şu şekilde sıralanabilir:
- Kompozit lamina
- Yaprak porselen diş
- Yaprak zirkonyum
Hastalar arasında yaprak diş olarak adlandırılan lamine kaplama çeşidi, yaprak porselen dişlerdir. Yaprak diş uygulaması, yaprak biçimindeki porselenlerin diş yüzeyine yapıştırılarak sabitlenmesi ile gerçekleştirilir. Yaprak porselen diş tedavisi, ince yapıları ve metal içermemeleri nedeniyle birçok hasta tarafından tercih edilir. Doğal ve estetik bir görünüm sunan lamine kaplama işlemi, kusursuz gülüş tasarımında sıklıkla tercih edilen tedavi yöntemleri arasında yer alır.
Lamine Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?
Lamine kaplama tedavisinin her aşaması, doktor ve hasta arasındaki fikir birliğine bağlı olarak ilerler. İlk olarak diş hekimi, hastanın diş durumunu ve ihtiyacını belirleyerek detaylı tedavi planı oluşturur. Plana bağlı olarak hassas ölçümleme teknikleri ile hastanın ağız içi ölçüsü alınır. Ölçülere uygun olarak hazırlanan model üzerinde testler uygulanmaya başlanır.
Tedaviye başlamadan önce hastanın dişleri temizlenir ve uygun alt yapı hazırlanır. Ardından geçici kaplamalar ile uyum sürecini kontrol eden diş hekimleri, sorun yaşanmaması halinde son düzenlemeleri yaparak gerçek porselenlerin yapımı sürecini başlatır. Özel bir yapıştırıcı ile dişlere sabitlenen lamina kaplamalar aynı gün kullanılabilir. Hastaların diş etlerinde bir sorun olmaması halinde 2 veya 3 seans sonunda lamina diş kaplama tedavisi sonlandırılır.
Lamina diş tedavisi, ileri derecede diş eti çekilmesi bulunan kişilere tavsiye edilmez. Bunun dışında, çene yapısında belirgin bozukluklar olanlar, gece uykusunda diş sıkma alışkanlığı olanlar ve tırnak, kalem ısırma gibi alışkanlıklara sahip olan bireylerde uygulanması ilerleyen dönemlerde sorun yaratabilir. Diğer tedavi biçimlerine göre daha maliyetli olan lamine kaplama tedavisi ile sonuçlar hastaların beklentisini karşılar niteliktedir.
Lamine Yaprak Diş Kaplama Fiyatları 2024
Lamine kaplama tedavisi fiyatları, hastanın ağız yapısına ve kaç dişe uygulanacağına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu nedenle lamine kaplama fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için alanında uzman bir diş hekimine muayene olabilirsiniz.