Kanal Tedavisi Süreçleri
Her gülüşte, ayrı mutluluk
Kanal tedavisi, dişin iç kısmında bulunan ve diş özü denilen yumuşak dokunun iltihaplanması veya enfekte olması durumunda uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi, dişin iç kısmındaki enfeksiyonu temizleyerek dişin korunmasını sağlar ve dişin çekilmesini önler.
Kanal tedavisi genellikle birkaç aşamadan oluşur. İlk olarak, diş hekimi enfekte dokuyu temizler ve diş kök kanallarını doldurur. Daha sonra, dişin üst kısmı olan mine ve dentin üzerine bir dolgu veya kuron yerleştirilir.
Bu tedavi genellikle ağrısız bir şekilde yapılır ve genellikle birkaç ziyaret gerektirebilir. Uzman diş hekimlerimiz, hastaların dişlerinin durumuna ve tedavi ihtiyaçlarına bağlı olarak uygun bir tedavi planı oluştururlar.
Kanal tedavisi, dişin korunmasını sağlayarak ağrıyı ve diş kaybını önler. Ayrıca, dişin doğal yapısını koruyarak çiğneme yeteneğini geri kazandırır. Amacımız, hastaların sağlıklı ve sağlam bir gülüşe sahip olmalarını sağlamaktır. Daha fazla bilgi veya randevu için bize ulaşın.
Kanal Tedavisi Nedir?
Diş minelerinde oluşan çürükler tedavi edilmediği takdirde mine tabakasının altında bulunan katman olan dentin tabakasına doğru ilerler. Dentin tabakası ise ağrı yoluyla uyarı sağlar. Diş ağrısına rağmen çürük tedavi edilmezse mikroorganizmalar pulpaya doğru ilerler. Uyarılara rağmen diş tedavisi yapılmazsa mikroorganizmalar damar ve sinirleri uyararak iltihap oluşmasına sebep olur. Bu nedenle çürümüş ve hasar almış dişin tedavisi için kanal tedavi yapılır.
Kanal Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Enfekte olmuş sinir dokusu, kan damarları ve diğer hücresel artıklar kök kanalında uzaklaştırılır. Kanal eğeleri ve dezenfektan solüsyonlar ile kök kanal boşluğu temizlenip şekillendirilir. Diş doku dostu materyaller yardımıyla sızdırma yapmayacak şekilde doldurulur.
Kanal tedavisi yapılmış bir dişin ömrü ne kadardır?
Kanal tedavisi yapılmış diş, hekim kontrollerini aksatmayarak, ağız ve diş hijyenine önem vererek gereken hassasiyet gösterildiği takdirde bir ömür boyu sizinle kalabilir.